Wekelijkse nieuwsberichten van Heist Op Den Berg

Vacature tekenacademie: lesgever aan mensen met beperking

Heb je wat vrije tijd die je zinvol wil benutten? Ben je sociaal voelend en tegelijkertijd artistiek aangelegd? Wil je je inzetten voor mensen die het iets moeilijker hebben?

De Gemeentelijke Adviesraad voor Personen met een Handicap (GAPH) zoekt een vrijwilliger om les te geven en mensen met een beperking te begeleiden in de Heistse tekenacademie.

De GAPH vraagt:

• een duidelijk engagement,

• ervaring of voeling om met mensen met een beperking om te gaan,

• een achtergrond waarin het kunstige aspect, nodig voor de tekenacademie, aanwezig is.

Ze biedt:

• verzekering voor aansprakelijkheid en ongevallen tijdens de activiteit,

• een onkostenvergoeding voor de verplaatsingen.

Wanneer:

• op donderdag is het lokaal vrij waar de lessen kunnen plaatsvinden

• de exacte uren en de frequentie spreekt de GAPH met jou af

• Neem vóór 31 mei 2011 contact op, gegevens zie hieronder.

Info

Tinne Persoons, secretaris van de Gemeentelijke Adviesraad voor Personen met een Handicap (GAPH), tel. 015 24 93 50, mail tp@ocmw-heist-op-den-berg.be.

 

Expo art@thebib

Art@the bib plaatst talent uit eigen streek in de kijker. Gedurende 2 maanden stellen regionale kunstenaars hun werk tentoon in de bib. De kunstwerken krijgen een plaatsje in de kranten en tijdschriftenruimte en in de audiovisuele afdeling.

Chris Raymaekers stelt van 3 maart tot 30 april 2011 tentoon in de bibliotheek van Heist-op-den-Berg. Chris Raymaekers is vertrouwd met Heist-op-den-Berg door haar schoolcarrière en haar opleidingen in de tekenacademie.

Ze nam deel aan enkele groepstentoonstellingen, en vervolmaakt haar artistieke opleiding in Ramsel, Balen en Heist-op-den-Berg.

De expo is vrij te bezoeken tijdens de openingsuren van de bib.

Exposanten die willen deelnemen aan art@the bib kunnen de bib contacteren via e-mail

info.bibheist@bibliotheek.be of tel. 015 24 57 44.

 

In de kijker: 'Supervlieg landt op de Hei (be) leeft!'

Op zondag 22 mei 2011 slaan SuperVlieg en DE HEI (BE)LEEFT de handen in elkaar voor een groots kinderkunstenfamiliefeest in Pijpelheide.

SuperVlieg is een bruisende familie- en gezinshappening vol kunsten en kunstjes voor kinderen van 4 tot 12 jaar en hun mama’s, papa’s, oma’s en opa’s, ooms en tantes, peters, meters en andere vrienden en vriendinnen.

Afgelopen jaren streek SuperVlieg al neer in Schriek en in Heist-Goor, dit jaar is het de beurt aan Pijpelheide.

DE HEI (BE)LEEFT is een groep van enthousiaste verenigingen uit Pijpelheide die al een paar jaar met veel succes een heus familiefeest organiseert. Het centrum wordt omgetoverd tot één grote autovrije animatiezone, er is plezier voor jong én oud.

‘SuperVlieg landt op DE HEI (BE)LEEFT’

We bieden kinderen én hun (groot)ouders samen een divers aanbod van kinderkunsten (theater, dans, muziek, beeld, film) en leuke animatie (volksspelen, optredens, springkastelen) en dit alles onder het thema ‘Alle gekheid op een stokje!’.

je kan genieten van o.a. voorstellingen van Theater FroeFroe en de Academie Muziek-Woord-Dans, Kortjakje, Pippi Langkous en het kinderkoor van Pijpelheide. Daarnaast kan je meedoen aan knutselworkshops van de Tekenacademie, een fotowandelzoektocht, elfjes schrijven, gekke kapsels maken, ballonnen plooien, zingen, heel hoog springen, een dolle code ontcijferen, … en lekker smullen van o.a. gebakken marshmallows en levensechte insecten. Sportievelingen kunnen vanaf ‘s morgens zelfs kiezen uit drie prachtige fietstochten.

Als top of the bil eindigt ‘SuperVlieg landt op DE HEI (BE)LEEFT’ met een knotsgekke familiestoet. Kom en doe mee!

Natuurlijk kan je je honger en dorst ook stillen aan één van de standjes van DE HEI (BE)LEEFT of op het terras van één van de plaatselijke cafeetjes.

Het volledige programma en meer informatie vind je op www.supervlieg.be en in de programmakrant. Alle activiteiten vinden plaats in het centrum van Pijpelheide.

Verenigingen, zelfstandigen, de gemeenteschool in Pijpelheide, De Speling, talloze gemeentelijke partners en andere creatievelingen werken mee aan dit cultuurfeest.

 

Meedoen? Reserveren?

Meedoen aan alle activiteiten, workshops en voorstellingen van ‘SuperVlieg landt op DE HEI (BE)LEEFT’ kan op vertoon van een SuperVlieg-armbandje aan de inkom van elke activiteit. Een armbandje kost € 4 voor kinderen en € 2 voor volwassenen. Op vertoon van een Vrijetijdskaart betalen kinderen € 0,80 en volwassenen € 0,40.

 

Een SuperVliegarmbandje is vanaf 21 maart te koop in Cultuurcentrum Zwaneberg, Bergstraat z/n, Heist-opden-Berg, 015 25 07 70, info@zwaneberg.be. Met je SuperVliegbandje kan je niet deelnemen aan de fietstocht.

Hiervoor betaal je € 2 of € 2,50 voor niet-KWBleden.

Opgelet: voor vele workshops en voorstellingen dien je vooraf te reserveren, want de plaatsen zijn beperkt.

Niet voor alle activiteiten moet je reserveren of betalen. Er zijn ook heel wat gratis activiteiten. In het programmaboekje kan je hierover alles te weten komen.

Vanaf eind maart kan je op verschillende plaatsen in Heist-op-den-Berg en op www.supervlieg.be een leuke kleurplaat vinden. Kleur ze in en hang ze op aan het raam aan de voorzijde van je huis. Wie weet win je tickets voor een leuke familievoorstelling in Cultuurcentrum Zwaneberg

Voor meer informatie over de activiteiten kan je terecht bij

- DE HEI (BE)LEEFT, Jos Schauwaers, 0473 531 497, jozef.schauwaers1@telenet.be

- Jeugddienst, 015 24 76 21

- Cultuurcentrum Zwaneberg, 015 25 07 70, info@zwaneberg.be